IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
17:01 | 7 август 2022
Обновен: 04:22 | 29 април 2024

Костадинов мина нелегално в Сверена Македония, покори местен връх

Лидерът на "Възраждане" без да иска преминал държавната граница в търсене на връх "Тумба"

По материала работи: Слав Велев
Костадинов мина нелегално в Сверена Македония, покори местен връх

Снимка: Фейсбук/Костадин Костадинов

Странна и нелепа ситуация се е разиграла вчера. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е преминал нелегално държавната граница с Република Северна Македония (РСМ), научи ИА "Черно море".

"Вчера успях да си сбъдна една стара мечта:) Качих се на вр. Тумба, най-югозападната точка на България (засега), където се събират границите на двете български държави (България и Македония) и Гърция", хвали се Костадинов, но споделя, че това му е коствало 15 часа лутане в горите на Беласица, където се е "позагубил".

"Дълъг преход по билото на планината, където не разбрахме как сме минали границата и качихме един висок връх, за който мислехме, че е Тумба, а то се оказа съседен, но в Македония, та се наложи да се връщаме обратно и т.н., и т.н.", разказва лидерът на "Възраждане", като благодари на неговите "верни другари Ивелин и Ибрахим", че са му "уйдисали на акъла" и се губили и намирали заедно с него. Костадинов благодари още на Вили, жената на Ибрахим, която е дошла да ги прибере в 21.45 от с. Скрът, че иначе са щели да да спят в гората.

"Дано да остане поне един ден преди кампанията, че да мога да кача поне още един връх - иначе отново чак догодина", коментира Костадинов.

Коментари

Новини Варна