IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
14:30 | 9 август 2022
Обновен: 14:27 | 18 април 2024

Затрупаните от свлачището на Албена били семейство, наематели на "Моби Дик" (СНИМКИ)

Категорично е установено, че освен мъжа и жената, е нямало други хора в заведението

По материала работи: Слав Велев
Затрупаните от свлачището на Албена били семейство, наематели на "Моби Дик" (СНИМКИ)

Снимка: Pro News Dobrich

Наемателят на “Моби дик” и съпругата му са били затрупани от свлачището край Албена, научи Про Нюз Добрич. Спасителите успяха да извадят живи и двамата членове на семейството.

В 10,34 часа днес е получено съобщението за свлачище върху заведение „Моби дик“, което се намира по пътната алея Албена-Балчик, извън границите на комплекс Албена, съобщи директорът на РД Пожарна безопасност и защита на населението комисар Дарин Димитров.

Съобщението е било за пострадали и затрупани автомобили. На място са пристигнали екипи на “Пожарна безопасност и защита на населението” Албена, а след това още два екипа от районната служба в Балчик. Установено е, че цялото заведение, с изключение на 3-4 квадратни метра, е под пръст, затрупано е с дървета. Единият от наемателите на заведението, мъж, е бил затрупан между пръстта и лекия автомобил, който се е намирал на пътната алея. Той се е разминал с леки охлузвания. По информация на медицинските лица, които са го откарали до болницата, мъжът е без опасност за живота, в лек шок.

Съпругата му, която работи в заведението, е затрупана от части от конструкцията, както и маса от пръст. Тя също е извадена жива. Глезените на двата й крака са били затиснати. По информация на медицинските екипи, също е без опасност за живота, в шок е, каза още комисар Димитров.

Той обясни, че периметърът е обезопасен. Полицаите са издирили свидетели на срутището. Категорично е установено, че освен мъжа и жената, е нямало други хора в заведението. Те са влезли в него буквално пет минути преди възникването на инцидента.

Служителите на РД ПБЗН обезопасяват периметъра. Община Балчик ще разчисти пътната алея, за да може автомобилите, които са преминали преди това, да бъдат изведени. Ще бъде създадена комисия със заповед на кмета на община Балчик, ще бъде извършено обследване от експерти, каза комисар Димитров.

По думите му в РД ПБЗН сигнали, че има опасност да се случи подобен инцидент не са получавани.

Оглед от прокурор от Районната прокуратура ще бъде направен на мястото на свлачището в Албена. Ако се установят средни и по-тежки телесни повреди на пострадалите, ще бъде образувано досъдебно производство, съобщи окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Припомняме, че през септември 2003 година свлачище на същото място отне живота на художника Христо Господинов /Печката/, който бе собственик на заведението „Моби дик“, и на главната му счетоводителка Дора Христова.

Още СНИМИКИ от бедствието вижте ТУК

Коментари

Новини Варна