IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:45 | 13 август 2022
Обновен: 17:33 | 22 април 2024

Започна ловният сезон в България

Вижте как премина първият излет в с. Козарец

По материала работи: Слав Велев
Започна ловният сезон в България

Кадър: БНТ

Днес започна ловният сезон. До началото на октомври е разрешен отстрелът на дребен пернат дивеч, а в цялата странаще има засилени проверки за спазването на правилата за безопасен лов.

За всички ловци откриването на ловния сезон е празник. Екип на БНТ проследи как премина първия ден на дружинката в лясковското село Козарец.

Освен че се събират на лов, членовете на ловно-рибарската дружинка се грижат и за опазването на природата и популацията на дивеча като отглеждат фазани, които в последствие разселват в природата. През есента се грижат и за хранилките на по-едрия дивеч в гората.

"Природата не е евтин магазин за месо. Искам да го кажа на всички колеги, които идват в нашите редици с молба да бъдат приети. Това е част от ловната Библия. Ние сме съпричастни и искаме да намалим лова на дивя свиня, защото има голям отлив на самата порода заради болести.", казва Красимир Маринов, председател на ловно-рибарската дружинка в с. Козарец.

Как премина първият лов за сезона вижте във ВИДЕОТО на Мирела Дончева.

Коментари

Новини Варна