IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:00 | 17 август 2022
Обновен: 15:11 | 28 март 2024

Мистерията разкрита: Ланге с рана на белия дроб, но удушен с хлороформ!

Невинен съм, не съм аз извършителят, заяви Борислав Панев

По материала работи: Слав Велев
Мистерията разкрита: Ланге с рана на белия дроб, но удушен с хлороформ!

Борислав Панев остава в ареста/Снимка: Фейсбук/Bulgaria ON AIR

Нови детайли около убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге. Съдът реши - Борислав Панев, който е обвинен за тежкото престъпление, остава за постоянно в ареста.

Пред Окръжния съд в Перник обвиняемият Борислав Панев заяви: "Невинен съм, не съм аз извършителят". Съдията по делото обаче прие, че са налице достатъчно доказателства за вземане на най-тежката мярка, постоянно задържане под стража, предаде Bulgaria ON AIR.

По време на заседанието стана ясно, че швейцарският бизнесмен е убит не с промушване с шило във врата, както се говореше досега, а с отравяне с хлороформ. Това е станало, след като носът и устата му са били притискани с памук, напоен с хлороформ. Съдията по делото посочи още, че престъплението е внимателно предварително подготвено, освен това жертвата първоначално е простреляна със специален вид електрошок.

Обвиняемият Борислав Панев влезе в съдебната зала видимо спокоен. 

"Причината е интоксикация с хлороформ, което обаче съответства на събраните до момента доказателства", заяви прокурор Аделина Алексиева.

Адвокатът на обвиняемия поиска по-лека мярка за неотклонение.

"Той ми каза, че не е участвал в това престъпление, че не е извършил това престъпление и е поискал събиране на доказателства, най-общо записи от камери", каза адвокатът Детелина Попова.

Съдията по делото Калин Паталски реши да остави 57-годишния Панев за постоянно в ареста с мотива, че има опасност да извърши друго престъпление и да се укрие. Освен това магистратът посочи, че Борислав Панев е планирал внимателно убийството, имал е и интимна връзка със съпругата на жертвата Елизабет Ланге. Самата тя е била разпитана на 14 август и е посочила като извършител на убийството Борислав Панев.

"На този етап нямаме такива доказателства, но пак казвам, ние продължаваме да работим", добави Алексиева, след като бе попитана дали имат съмнения, че Елизабет Ланге е замесена в убийството. 

Панев първо е ударил Удо Ланге с електрошок, от което е и раната на врата му. Кръвоизливът в белите дробове е вследствие на счупени ребра, а отравянето е настъпило след притискане на памук, напоен с хлороформ към носа и устата на жертвата.

Обвиняемият за убийството Борислав Панев е осъждан в миналото за обсебване, измама и длъжностно престъпление, а в дома му са намерени боеприпаси, за които нямал разрешение.

Адвокатът на Борислав Панев пледира в съдебната зала, че обвинението се базира само на показанията на Елизабет Ланге, съпругата на убития швейцарски бизнесмен, която обаче при разпита си на 14 август е дала диаметрално противоположни показания.

Решението на съда може да бъде обжалвано в Апелативния съд в София, действията по разследване на тежкото престъпление продължават. 

Вижте повече в репортажа на Дани Владимирова:

Коментари

Новини Варна