IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
10:45 | 20 август 2022
Обновен: 03:05 | 25 април 2024

Акция: КАТ погна джигитите с цивилни автомобили

Продължава мащабната операция на МВР срещу агресията на пътя

По материала работи: Слав Велев
Акция: КАТ погна джигитите с цивилни автомобили

Снимката е илюстративна: vsi4kibri4ki.com

Мащабна акция срещу агресията на пътя и прекалено високите скорости тече вече почти денонощие в цялата страна. Тя се провежда по магистралите, по първокласни, второкласни и третокласни пътища от цялата републиканска мрежа, но и в населените места. Идеята е да се идентифицират нарушителите, да бъдат извеждани от пътното движение и да бъдат санкционирани. Работи се по два метода, който се прилагат едновременно за пръв път у нас.

„Патрулни автомобили, някои от тях необозначени, пътуват едновременно с останалия трафик. Това е едната част на проверките, които осъществяваме по така наречения линеен контрол. Другата част е, че служителите на Пътна полиция, и не само, всички онези, които имат право да работят по Закона за движението по пътищата са оборудвани с боди-камери и съответно с камери на патрулните автомобили  и осъществяват контрол посредством видео и аудио запис на нарушенията като в последствие се взема отношение спрямо нарушителите”, заяви Мария Ботева, гл. инспектор Пътна полиция към главна дирекция „Национална полиция”, предаде NOVA.

Коментари

Новини Варна