IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
България
15:00 | 21 август 2022
Обновен: 10:08 | 24 април 2024

Бури удариха половин България

Маркуджиците побеляха от градушка

По материала работи: Слав Велев
Бури удариха половин България

В района на Годеч мълния удари вековен дъб/Кадър: Bulgaria ON AIR

Рязка промяна на времето в Западна и Централна България. Жълт код за опасност от проливни дъждове и гръмотевици е обявен за половин България, в следващите часове времето ще остане динамично възможни са и градушки.

С напредването на вчерашния ден мощна купесто-дъждовна облачност обхвана Западна България. Силни гръмотевици оставиха част от Драгоман без ток.

В района на Годеч мълния удари вековен дъб. Любителски кадри показват разполовеното дърво и излизащите пламъци от огъня, който е предизвикала светкавицата, предаде Bulgaria ON AIR.

А Маркуджиците над Боровец побеляха, но не от сняг, а от градушка. Ледени късове нанесоха щети и в района на селата Еленов дол и Габровница в община Своге.

Бурята обхвана и районите на Благоевград, Разлог и язовир Доспат, където дъждът също беше придружен от гръмотевици. Бурята премина и над София.

А Людмил Гълъбинов в няколко кадъра опроверга легендата, че светкавица не удря на едно и също място няколко пъти. В сборна снимка от 8 кадъра, той показа 4 светкавици, които удрят Телевизионната кула на "Копитото" на Витоша в рамките на 10 минути.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов:

Коментари

Новини Варна