IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:30 | 22 август 2022
Обновен: 19:25 | 28 април 2024

Кризисният щаб: Няма газ за октомври (ВИДЕО)

Отиваме към нови преговори с "Газпром", може да има затваряне на предприятия

По материала работи: Слав Велев
Кризисният щаб: Няма газ за октомври (ВИДЕО)

За септември има осигурени количества газ, от октомври нататък няма такива. Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният вицепремиер по икономическите политики Христо Алексиев, който ръководи създадения Кризисен щаб по енергетика, предаде БТА. 

 

След днешното заседание на щаба Алексиев посочи, че  щабът работи едва от три седмици, а в началото работата му е била концентрирана в това да събере необходимата информация. 

„Проблемите, които са натрупани, са много“, отбеляза Алексиев. 

Той допълни, че щабът се е концентрирал първоначално върху довършването и пускането в експлоатация на газовия интерконектор с Гърция, както и финансовото стабилизиране на „Булгаргаз“.  

„Каквито и доставки да искаме да осигурим, те трябва да бъдат заплатени. Оттук нататък трябва да работим върху следващата задача и тя е да осигурим необходимите количества газ за населението и бизнеса на добри и поносими цени“, каза още Христо Алексиев.

По думите му осигуряване на необходимите количества трябва да бъде на възможно най-добрите цени. Алексиев допълни, че на днешното заседание на щаба са присъствали представители на браншови, синдикални и работодателски организации и припомни, че компенсации за газа в момента са невъзможни, тъй като няма действащо Народно събрание. 

Коментари

Новини Варна