IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
12:48 | 25 май 2015
Обновен: 03:28 | 27 март 2024

Граничен полицай незаконно превеждал чужденци у нас

За акцията е използвал личния си автомобил

По материала работи: Слав Велев
Граничен полицай незаконно превеждал чужденци у нас

Граничен полицай от ГКПП Лесово е задържан за незаконно превеждане на чужди граждани през границата на страната ни с Република Турция, при акция на МВР и ДАНС, под ръководството на Районна прокуратура - Елхово, съобщава агенция КРОСС.
 

На 23 май 2015 г. около 18.00 часа през ГКПП - Лесово, Георги Иванов е превел през границата на страната ни с Република Турция група от две лица - иракски граждани, без разрешение на надлежните органи на властта. За извършване на престъплението граничният полицай е използвал собствения си автомобил м. „Ауди". Георги Иванов е укрил двамата чужденци в задната част на автомобила си, под плоскости за изолация, уточняват от Прокуратурата. 


Георги Иванов и превежданите лица са задържани. Извършен е оглед на местопроизшествие. Проведени са разпити пред съдия на иракските граждани с посредничеството на преводач.
 

С постановление на Районна прокуратура гр. Елхово от 24 май 2015г. Иванов е привлечен като обвиняем и задържан до 72 часа. Предстои днес Районен съд - гр. Елхово да разгледа искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо граничния полицай.

Коментари

Новини Варна