IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
08:45 | 29 август 2022
Обновен: 08:19 | 28 март 2024

Убиха общинска съветничка от БЗНС

Заподозрян е възрастен мъж, който е брат на собственик на хотел във Велинград

По материала работи: Слав Велев
Убиха общинска съветничка от БЗНС

Жертвата Екатерина Каферинова е дългогодишна общинска съветничка

Убийство във Велинград. По информация на БНТ жертвата е общинската съветничка Екатерина Каферинова. Тя е била убита снощи в дома си.

Сигналът е подаден малко преди 21 часа. Заподозрян е мъж, който сам е съобщил за убийството на тел 112. Към момента няма данни жертвата да е получавала заплахи. Сигналът за убийството е подаден от възрастен мъж, който е брат на собственик на местен хотел. Една от версиите е, че той е извършителят на убийството.

Сигналът е подаден от 73-годишен мъж, който твърди, че е извършил убийство на жената, с която живее. Незабавно към мястото, посочено от Минчо Столарски тръгва екип на МВР, където намират безжизненото тяло на 72-годишната Екатерина със следи от насили по него.

Екатерина Каферинова от близо 30 години е общински съветник от Българския земеделски народен съюз. Към момента един от мотивите за убийството е неизяснени финансови отношения. Очаква се по-късно днес да има пресконференция, на която да бъдат съобщени подробности.

Екатерина Каферинова е общинският съветник с най-дълъг стаж в местния парламент, където е неизменно от 1995 г., а в периода 1995-1999 г. бе и негов председател. Каферинова е и несменяем земеделски лидер в общината, както и дългогодишен член на управителните органи на БЗНС-Народен съюз, ЗНС и Народен съюз. Бизнес дейността ѝ е свързана с минералния плаж “Каферинова” до Градския стадион.

 

Коментари

Новини Варна