IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
16:30 | 29 август 2022
Обновен: 20:01 | 18 април 2024

Младеж без книжка блъсна патрулка след гонка и стрелба

Неправоспособният 19-годишен водач отказал да спре и опитал да избяга в близката гора

По материала работи: Слав Велев
Младеж без книжка блъсна патрулка след гонка и стрелба

Снимка: МВР 

Полицаи преследваха и стреляха по микробус, който отказал да спре за проверка в Ботевград, съобщават от МВР. Неправоспособният водач дори блъснал умишлено патрулката в опит да избяга в близката гора.

Около 9:30 часа на 26 август, в хода на специализирана полицейска операция на територията на Ботевград, автопатрул подал сигнал за спиране със стоп палка на водач на микробус. Мъжът не се подчинил, ускорил и продължил движението си в посока с. Врачеш.

Полицаите предприели преследване и произвели няколко изстрела със стоп патрони, при което няма пострадали.

На черен път в гората водачът спрял, включил микробуса на задна скорост и блъснал умишлено служебния автомобил в предната част, след което успял да се покрие в гората.

След оглед на местопроизшествието по случая било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 270 от НК.

В резултат на предприетите бързи оперативно-издирвателни действия 19-годишният жител на с. Врачеш попаднал в полицейския капан, той не притежавал свидетелство за управление на МПС, станало ясно при извършената справка.

Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Това е поредно неподчинение на пътя и гонка с органите на реда, след като миналата седмица автобус с мигранти не спря пред полицейския автомобил и помете двамата униформени в него, пише "ДИР.bg".

Коментари

СЪВЕТ ( преди 1 година )
Затова стрелба на месо по всичко лилаво и опушено. Все ще има защо.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна