IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
16:50 | 29 август 2022
Обновен: 20:27 | 18 април 2024

21-годишна родилка почина след планирано секцио

Бебето е в стабилно състояние и все още е настанено в болницата

По материала работи: Слав Велев
21-годишна родилка почина след планирано секцио

Снимката е илюстративна

21-годишна родилка от Горна Оряховица почина след планирано секцио. Младата жена била приета в родилното отделение на болницата в Горна Оряховица без родова дейност, но с просрочен термин за раждане. Дежурният екип я оставя в отделението за наблюдение. При прегледа и направените изследвания не е установена патология. Младата жена е посещавала редовно женска консултация.

След опити за стимулиране на родова дейност, които не дават резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие да се извърши секцио и насрочена дата за него, предаде БНТ.

На 26 август, лекарите извършили класическо цезарево сечение, като по време на операцията не е имало никакви усложнения за родилката и бебето. Бебето се ражда в стабилно състояние и с нормални показатели.

Един час след приключване на операцията, започва обилно кървене, като са предприети незабавно реанимационни мероприятия от екип от гинеколози и анестезиолози, съобщават от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица.

Поради усложненото състояние на родилката, е взето решение тя да бъде транспортирана до МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ с реаномобил и реанимационен екип.

Жената била приета в областната болница във Велико Търново в изключително тежко състояние. Там е извършена и спешна операция за премахването на матката й, след което била настанена в реанимация, където въпреки усилията на лекарите късно вечерна е издъхнала.

На този етап от двете болници отказват да дадат повече подробности за причините довели до фаталния край.

Бебето е в стабилно състояние и все още е настане в родилното отделение на горнооряховката болница.

Коментари

Новини Варна