IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
13:00 | 1 септември 2022
Обновен: 12:39 | 28 март 2024

Нова акция: Погват товарните автомобили на пътя

По метода на широкообхватния контрол камионите ще бъдат спирани и проверявани от МВР, АПИ и ДАИ

По материала работи: Слав Велев
Нова акция: Погват товарните автомобили на пътя

Снимка: Министерство на транспорта/ИА „Автомобилна администрация“

От 1 септември започва нова акция на пътя, ръководена от МВР съвместно с АПИ и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", това съобщиха на брифинг от МВР.

Акцията е насочена предимно към товарните автомобили. По метода на широкообхватния контрол ще бъдат спирани товарни автомобили и ще бъдат проверявани от трите институции. Ще бъдат проверявани дали имат редовни документи, техническа изправност на превозните средства, както и дали са претоварени автомобилите и дали е правилно разпределен товарът.

От началото на годината има над 19 000 нарушения, предизвикани от водачи на товарни автомобили.

През последните месеци има усложнена пътно-транспортна обстановка, има голям брой произшествия затова всички институции сме се обединили, че контролът е един от методите, по който могат да бъдат ограничени тези произшествия. Това каза Бойко Рановски, шеф на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

Около 10% от произшествията годишно са причинени от водачи на товарни автомобили и автобуси. Броят на жертвите е около 12-13% вследствие на тези произшествия, обясни още той.

Рановски каза още, че ДАИ са опреквани, че работят само в светлата част на денонощието. Той изрази надежда, че ще може скоро това да се промени, предаде "Дарик".

Коментари

Вълков ( преди 1 година )
Извинете може би съм некомпетентен но ,АПИ от кога има права да ме спира и проверява
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Човек ( преди 1 година )
Искам тези три институций да излязат с официално обяснение - при проверка , кое нарушение ще бъде написано на името на шофьора и кое на фирмата превозвач ? Прав е колегата цирка е пълен догоре само че билетите ще платим ние шофьорите вашата *** ***.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 4
Шофьор ( камион) ( преди 1 година )
Ей мизерници мръсни , какви циркаджийски изпълнения пак ще играете пак *** *** . Защо не започнете да пишете актове на името на фирмите заради подръжка на камионите им . Ноооо пак актовете ще бъдат за наша шофьорска сметка .....защо ли - защото работодателите са платили ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ .
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 4
Новини Варна