IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
07:40 | 28 септември 2022
Обновен: 09:12 | 4 май 2024

Адът слезе в София: Притъмня, порой се изля, мълния погуби трима мъже

Жертвите са млади сирийци

По материала работи: Ставри Таргов
Адът слезе в София: Притъмня, порой се изля, мълния погуби трима мъже

Снимка 24 часа

Мълния уби трима наведнъж в центъра на София. Четвъртият ударен е в “Пирогов” с 25% изгаряния.

“Чу се страшен трясък, изпуснах си телефона”, разказа пред “24 часа” Албена, която работи на 100 метра от мястото на инцидента.

Жертвите са млади сирийци. Мигрантите се били скрили от бурята, която удари снощи София, под дърво и са носили със себе си багажа си.

Инцидентът е станал в градинката между ул. “Пиротска” и църквата “Св. Никола” в центъра на столицата. Според разкази на очевидци групичката се е разхождала, когато са почнали светкавиците.

Те решили да се скрият под най-голямото дърво в парка, намиращ се близо до Еврейското училище. Там ги ударила мълнията. По първоначални данни тя
не е поразила дървото, а е ударила хората.

Сигналът за ударените от гръм е подаден в 18,15 часа. Към мястото са изпратени три линейки на Спешна помощ, които са пристигнали на мястото за 9 минути.

Градинката веднага бе заградена с ленти, а телата на загиналите стояха на мястото над час и половина след инцидента. Причината - все още не бе дошла оперативна група, която да направи оглед. В нея има разследващ полицай, оперативен работник и експерти, както и съдебен лекар.
.
Четири аварийни екипа на Столична община бяха изпратени на терен. Те реагираха на сигнали във връзка със силния дъжд като паднали дървета и клони.

Такива оплаквания са постъпили от кварталите “Хаджи Димитър”, “Красна поляна”, от бул. “Иван Гешов”, както и от завирявания. Градският транспорт продължи да се движи по разписание с изключение на трамвай номер 10 заради завиряване на ул. “Антим Първи”.

Коментари

И какво от това ( преди 1 година )
И какво от това сирийци. Мигранти от армията
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна