IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
09:45 | 29 септември 2022
Обновен: 13:43 | 28 март 2024

Радват лекарите, не всичките, а спешните. Дават им бонуси – по 600 лева. Докога?

Около 350 лв. ще получат медицинските сестри, 400 лв. - фелдшерите, 150 лв. - шофьорите на линейки

По материала работи: Слав Велев
Радват лекарите, не всичките, а спешните. Дават им бонуси – по 600 лева. Докога?

600 лева месечни бонуси ще получат лекарите от Спешна помощ до края на годината. Около 350 лева ще получат медицинските сестри, 400 лева - фелдшерите, 150 лева ще има за шофьорите на линейки, а по 170 лв. - парамедиците. Бонусите ще получават всички, работещи в Центрове за спешна медицинска помощ в цялата страна. Това стана ясно от думите на здравния министър д-р Асен Меджидиев на брифинг в министерството. Той уточни, че сумите са приблизителни, а те ще влязат от 1 октомври, предаде "24 часа". Целта е да се достигне нивото по КТД, което здравните работници трябва да получават.

9,8 милиона лева общо са допълнително отпуснатите средства за ЦСМП. Това е решено днес на Министерски съвет след разговори с финансовия министър.

"Когато получаваха добавките по време на извънредната епидемиологична обстановка, те получаваха последно добавки до юни. В момента, в който извънредната епидемиологична обстановка се прекъсна, спряха тези добавки и възнагражденията на колегите от ЦСМП спаднаха доста сериозно. Даже се усети едно напрежение между тях, тъй като два месеца са с по-ниско възнаграждение отколкото трябва да бъде изравнено по КТД", каза министър Меджидиев.

В "сравнително добро състояние" е пилотът от катастрофиралия по-рано пилот край летището в Безмер, обясни още министърът.

Коментари

Новини Варна