IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
12:40 | 30 септември 2022
Обновен: 05:22 | 28 март 2024

Създават фериботен граничен пункт с Румъния

Той ще бъде разкрит при Русе-Гюргево

По материала работи: Слав Велев
Създават фериботен граничен пункт с Румъния

"Мостът на дружбата", известен още като "Дунав мост"/Снимка: АРХИВ

Румънското правителство одобри в четвъртък споразумение с Република България за откриване на фериботен граничен пункт Гюргево-Русе на румънско-българската държавна граница, предаде агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

Споразумението между правителството на Румъния и правителството на Република България за откриване на международен фериботен пункт Гюргево-Русе на румънско-българската държавна граница бе подписано в Букурещ на 29 април 2022 г., припомня Аджерпрес, като се позовава на правителствено прессъобщение.

Нормативният акт предвижда създаване на нов граничен контролно-пропускателен пункт при Гюргево-Русе за превоз на превозни средства и пътници с ферибот.

"Създаването на нов граничен контролно-пропускателен пункт е обосновано от засилването на трафика на съществуващия граничен контролно-пропускателен пункт между Гюргево и Русе, както и от увеличаването на времето за изчакване и затрудненията", посочва румънското правителство.

Граничният контролно-пропускателен пункт ще бъде открит, след като двете страни осигурят подходящата инфраструктура, както и съответните технически средства и материали, оборудване и персонал, се посочва още в прессъобщението на румънското правителство.

Коментари

Новини Варна