IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
17:00 | 3 октомври 2022
Обновен: 18:46 | 19 април 2024

Започна учение на НАТО във Варна (СНИМКИ)

„ТРИТОН 2022” се провежда под ръководството на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби на ВМС флотилен адмирал Велко Велков

По материала работи: Слав Велев
Започна учение на НАТО във Варна (СНИМКИ)

Снимки: ВМС

Водолазното учение „ТРИТОН 2022” на Военноморските сили на България и на съюзници от НАТО започна в базата във Варна. То ще дпродължи до 7 октомври, а фокусът му е върху усъвършенстване на процедурите и прилагането на стандартите на Алианса при извършване на взривни дейности под вода.

Учението се провежда за втори път и в него участват водолази от България, Румъния, Турция и САЩ, които са специализирани в унищожаването и обезвреждането на боеприпаси под вода. Офицери от Франция и Италия се включват като наблюдатели.

„ТРИТОН 2022” се провежда под ръководството на командира на Флотилия бойни и спомагателни кораби на ВМС флотилен адмирал Велко Велков, а непосредственото управление на тактическите единици е възложено на командира на дивизион кораби със спомагателно назначение капитан I ранг Даниел Тодоров.

Едновременно се провежда и тактическо учение на Дивизиона за морски специални операции от състава на Военноморските сили STEALTH TRIDENT 22 (ST22). Целите му са отработване на процеса на планиране и провеждане на морски специални операции на тактическо ниво.

Коментари

Новини Варна