IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
15:45 | 7 октомври 2022
Обновен: 16:57 | 24 април 2024

Борисов коментира отказа от преговори на ПП от Вълчи дол (ВИДЕО)

Трябва да има прошка, войната чука на вратата ни, заяви лидерът на ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Борисов коментира отказа от преговори на ПП от Вълчи дол (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и областният председател и кмет на Варна Иван Портних посетиха Вълчи дол за частичния кметски вот във варненската община/Снимка и ВОДЕО: Фейсбук

"Само да кажа, че или не са ни разбрали, или се правят че не са ни разбрали – нито предлагаме коалиция, нито предлагаме каквато и да е форма на общуване извън това, което е полезно за държавата. Затова мисля, че похватът с контактните групи ще проработи и нищо не е загубено.". Това заяви във Вълчи дол, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на отказа на "Продължаваме Промяната" да седнат на масата за преговори за ново правителство, като заявиха, че ще бъдат конструктивна опозиция., каза Борисов.

Според него най-важната тема, по която трябва има единство, е войната в Украйна.

"Тя чука на нашата врата, намираме се в непосредствена близост, има заплахи за ядрени оръжия, обстрел на Запорожие, неясна собственост на Запорожие – Путин казва, че е негово, а то не е. Затова контактната ни група е от хора, доказани пред евроатлантическите ни партньори - Соломон Паси и Росен Плевнелиев, като оставихме отворена вратата за всеки, който пожелае от другите партии, да вкара в този екип човек", допълни той.

Втората приоритетна тема, според Борисов, е диверсификацията на газовите доставки.

"Нормално е след избори всички да сме в различни настроения. Изборите показаха, че народа каза "Да" на ГЕРБ, но не каза ГЕРБ да управлява сам. Аз разбирам, че им е удобно да ни приписват „Възраждане“, но за нас, за разлика от тях, е важно какво мислят посолствата, защото те са преките изразители на политиката на тяхната държава и аз се съобразявам с нашите партньори от Брюксел и НАТО. Не чух от ПП да говорят по темата за запазването на евроатлантическата ориентация и пряко да подпомагаме нашите приятели от Украйна, както го прави целия демократичен свят. Те дори увъртат и казват, че с противника на това - БСП, ще правят съюз", заяви Борисов.

Той призова политическите лидери да се отдръпнат, за да може контактната група да работи по-добре.

"Ако влезем така разделени и в Народното събрание, как ще приемем бюджета? Асен Василев ще си говори за увеличение на всичко без да има възможност за това. Много харесвам слогана на „Демократична България“ – Доверете се на разума. Аз искам разумът да надделее. ДПС е партия, която всичко, което изброиха днес от "Продължаваме промяната", ще ги подкрепи. И като ги подкрепи, това коалиция ли ще бъде? Продължавам да си мисля, че някоя сутрин може да осъмнем с много тежка катастрофа в Запорожие и тогава всички ще забравим какво друго сме си говорили, защото това ще е тема номер 1", допълни той.

Според него програмата, която представиха от "Продължаваме промяната", не може да се изпълни със запазване на 3% дефицит в бюджета.

Относно заявките за закупуване на самолети "Грипен", Борисов коментира, че според него втората част на новата ни ескадрила трябва да е съставена от същия тип самолети като първата - Ф-16.

"Всички сме правили грешки, затова в нашата религия има и прошка. И, дайте сега, по темите на контактната група да постигнем единомислие, за да може да ги вкараме после в парламента", заключи лидерът на ГЕРБ.

Коментари

Новини Варна