IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
13:30 | 20 октомври 2022
Обновен: 14:59 | 28 април 2024

Простреляха 52-годишен посред нощ, докато спи в леглото

Покушението е станало малко след 2:30 часа тази нощ в с. Малка Верея

По материала работи: Слав Велев
Простреляха 52-годишен посред нощ, докато спи в леглото

Снимката е илюстративна/iStock

Мъж на 52 години се бори за живота си след като е прострелян тази нощ в дома си в старозагорското село Малка Верея. Инцидентът е станал малко след 2:30 часа тази нощ, докато мъжът е спял. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, предаде "Труд".

„Неизвестен извършител е проникнал и е произвел изстрел, вероятно с ловно оръжие. Тъй като пострадалият е с множество проникващи рани от сачми в тялото“, разясни Атанасов. От думите му стана известно, че пострадалият е настанен в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и за живота му има опасност. „Извършват се спешни реанимационни мероприятия, предстои да му направена тежка хирургична операция“, допълни Атанасов.

Предприети са спешни процесуално-следствени действия и оперативно-издирвателни дейности за установяване на евентуалния извършител на деянието. От думите на окръжния прокурор стана известно, че не могат да бъдат дадени повече подробности за инцидента. „Работи се по определен кръг лица по няколко версии за авторството на това тежко криминално престъпление“, каза още Дичо Атанасов.

„Надяваме се в рамките на днешния ден да бъде установен евентуалния извършител на престъплението и спрямо него да бъдат предприети съответните процесуално-следствени действия и той да бъде привлечен към наказателна отговорност“, посочи окръжният прокурор.

Според него към момента няма данни случаят да е придружен с грабеж и той предположи, че има личен мотив за извършване на престъплението. Сигнал за инцидента е подаден от близки на пострадалия, който е успял да им се обади по телефона. Няма данни за проникване с взлом. 

„Това за пореден път показва, че в страната се повишава криминалната и битовата престъпност. Именно обект на такива посегателства са самотноживеещи хора. Престъпността нараства, това се вижда. Правим всичко, което е в компетентността на прокуратурата, за да можем да противодействаме в рамките на закона на тези тежки криминални престъпления“, посочи още Дичо Атанасов.

Коментари

Новини Варна