IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
09:45 | 24 октомври 2022
Обновен: 04:34 | 30 април 2024

Започва подписването за инфраструктурни проекти на общините с МРРБ

От близо 2 милиарда лева, одобрени са едва малко над 406 милиона лева

По материала работи: Слав Велев
Започва подписването за инфраструктурни проекти на общините с МРРБ

Снимка: НСОБР

Тази седмица започва подписването на споразуменията за инфраструктурни проекти на общините с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това обяви по време на годишната среща на местните власти председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България и кмет на Община Велико Търново Даниел Панов, предаде Радио Варна.

От 679 приоритетни за общините проекта за ВиК инфраструктура, улична мрежа и общински пътища на стойност от близо 2 милиарда лева, одобрени са едва 237 за малко над 406 милиона лева, заяви Даниел Панов. Той призова да се спре със смените на хора в управляващите органи и даде за пример ръководителя на „Региони в растеж“, който е бил сменен пет пъти за последната една година.

Даниел Панов обърна внимание и на факта, че местните власти не са били включени в подготовката на Плана за възстановяване.

Коментари

Новини Варна