IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
09:15 | 28 октомври 2022
Обновен: 01:22 | 2 май 2024

Убийствен пъзел: Виолета Донева зверски убита, но няма доказателства!

Не е ясно кога е отнет животът на известната актриса, тялото й е открито на 22 октомври

По материала работи: Слав Велев
Убийствен пъзел: Виолета Донева зверски убита, но няма доказателства!

Софийската градска прокуратура разследва убийството на 79-годишната актриса Виолета Донева. Според събраните доказателства до момента няма данни за користен мотив. Има насока за евентуален извършител, но доказателства за привличане към наказателна отговорност няма. Към момента няма и задържан, заяви за Dir.bg говорителят на СГП прокурор Десислава Петрова.

Тялото на бившата съпруга на режисьора Людмил Стайков е открито на 22 октомври, събота, в апартамента й в столичния жк "Изток". Кога обаче е извършено убийството към момента все още не е ясно. 

Досъдебното производство е образувано в Столичната дирекция на полицията в условията на неотложност със съставянето на протокола за първо действие по разследването, а именно – оглед на местопроизшествие, допълват от държавното обвинение. Уведомен е дежурен прокурор, който незабавно е предприел действия съобразно правомощията си по НПК. 

Той е дал указания и по случая се води интензивно разследване. При огледа са иззети веществени доказателства, назначени са съответните експертни изследвания, разпитани са всички установени свидетели, извършват се оперативно-издирвателни мероприятия.

Разследването продължава под ръководството и надзора на СГП. За резултатите обществеността ще бъде своевременно уведомена, допълват от прокуратурата.

Коментари

Новини Варна