IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
17:00 | 28 октомври 2022
Обновен: 02:54 | 26 април 2024

Тъжна вест: Отиде си журналистката Йовка Йовчева

Тя води тиха, но дълга битка с рака

По материала работи: Слав Велев
Тъжна вест: Отиде си журналистката Йовка Йовчева

Почина един от знаковите гласове на Дарик радио Йовка Йовчева, съобщиха от медията. Водещата на "РеАктивно“ и "Кой говори?“ води тиха, но дълга битка с рака.

“Смъртта е... само промяна в начина на присъствие… Има хора, които не са перфектни, но чрез тях срещаме най-доброто в себе си. Йовка Е такъв човек”, написа водещият на “Игрите на ума” д-р Иван Кацаров.

"Йовка отлетя... За да остане да живее във всеки от нас... И да ни направи навярно малко по-добри. Все по-близо до равносметките, за които винаги е рано, и все по-близо до прозрението, че можем да обичаме и преди да е станало късно. След като не успяхме да спасим теб, како, дано поне успеем да спасим човеците в себе си... Поклон", написа водещият и репортер в Дарик радио Димитър Панев.

"Отлетя Момичето! Колежката, душата, справедливият глас на Дарик радио, майка на три деца! Бог да прости Йовка Йовчева", изрази своите съболезнования и водещият Ники Кънчев.

"Йовка е човекът еталон за вече изчезващата българска журналистика. Интервютата ѝ са вечен архив не само за радиото, но и белег за това, че смелите намират отговорите. Всички, които работихме с Йовка, имахме щастието да се докоснем до Свръхчовек - професионалист с педантичен нюх в работата си. Да познаваш Йовка е не просто да си неин колега. С нея заобичваш работата си", споделят колегите ѝ от радиото.

"Родена съм на 16 ноември в Провадия. Учила съм в Хуманитарната гимназия във Варна, където страст ми бяха езиците, по-известни като „мъртви” - латински, старогръцки и старобългарски. След това завърших Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. ... В Дарик съм от 2002 г. Убедена съм в това, че електронната медия е адреналин, от който трудно бих се лишила. Въпреки че ефирът взима много и постоянно - време, нерви, сили... И иска всичко, което можеш да му дадеш", пише тя за себе си в своя визитка.

Поклон пред светлата ѝ памет!

Коментари

Новини Варна