IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
15:20 | 31 октомври 2022
Обновен: 00:32 | 25 април 2024

Малтретират ли деца в градините? Родители алармират за насилие (ВИДЕО)

От заведението отричат думите на оплакалото се дете

По материала работи: Слав Велев
Малтретират ли деца в градините? Родители алармират за насилие (ВИДЕО)

Кадър: Bulgaria ON AIR

Местните власти са започнали проверка след сигнал за насилие в детска градина в Радомир. Родителите разказват, че са забелязали наранявания и следи от насилие върху дъщеря си. По думите на детето то било щипано от една от помощник-възпитателките.

Детето в петък се оплака, че е ощипано от леля Мими. Потърсих веднага директорката, тя каза, че при сблъсъци на прибиране отвън се е случило нещо такова, може би някъде е стисната", посочи бащата Владимир Владимиров, предаде Bulgaria ON AIR

Помощник-възпитателят Миглена Манчева обаче е категорична, че не е упражнявала каквото и да е насилие над детето. 

"Искаха децата по-бързо да си закачат якетата, стана блъсканица, аз ги разделих да предотвратя нещо по-сериозно, за да няма друго нараняване. Владимира тръгна и тя да се бута при децата. Аз ги разделих, просто застанах, за да не се бутат", разказа тя. 

От ръководството на детската градина също казват, че не става дума за насилие.  

"Нито за миг не съм си помислила, че може да се случи нещо подобно. Миглена е изключително фин и деликатен човек. И на мравката прави път, така че - абсолютно невъзможно. Истината е, че детето по никакъв начин и под никаква форма не е малтретирано в детската градина, защото е предадено на прабабата абсолютно здраво", заяви Нели Скримова - директор на ДГ "Слънце".

"Аз не искам нито да свалям някого от пост, нито искам да уволняват някого. Просто искам да се разбере какво се е случило и да се предотврати занапред това с моето дете, с вашето или с някой друг", сподели майката Мерилина Владимирова. 

Случаят се проверява и от Община Радомир, а родителите смятат да преместят детето в друга детска градина.

Вижте повече в репортажа.

Коментари

Новини Варна