IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
10:30 | 1 ноември 2022
Обновен: 13:19 | 24 април 2024

Оставиха в ареста мъж, опитал да убие другар по чашка в селската кръчма

Стигнало се до физически сблъсък, при който обвиняемият извадил нож и го използвал срещу опонента си

По материала работи: Слав Велев
Оставиха в ареста мъж, опитал да убие другар по чашка в селската кръчма

41-годишен мъж от село Горско Абланово, община Опака, обвиняем за това, че опитал да убие свой съселянин при условията на опасен рецидив, остава в ареста след като съдът уважи искането на Окръжната прокуратура в Търговище.

И.И. беше привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 12, във връзка с чл. 115, във връзка с чл. 18 от НК, след като на 28 октомври 2022 година, нанесъл няколко удара с нож в тялото на свой съселянин. Двамата мъже се намирали в питейно заведение в село Горско Абланово, когато между тях възникнал скандал. Стигнало се до физически сблъсък, при който обвиняемият извадил нож и го използвал срещу опонента си. Пострадалият е настанен за лечение в болницата в областния град, с опасност за живота.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Търговище. Определението на съда подлежи на въззивна проверка от Апелативен съд – Варна.

Коментари

Новини Варна