IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
07:20 | 8 ноември 2022
Обновен: 07:26 | 19 април 2024

Стрелба на границата ни: Български полицай е убит от турска страна! Кой?

Загиналият е около 30-годишен служител на реда от Елхово

По материала работи: Слав Велев
Стрелба на границата ни: Български полицай е убит от турска страна! Кой?

Кадър: БНТ

Тежък инцидент тази нощ. Граничен полицай беше прострелян и почина край Елхово. Стрелбата между неизвестни извършители и пограничен патрул е станала в гориста местност в нощта срещу вторник. По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали, предаде БНТ.

Около 20:35 ч. в понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. На метри от селото е граничната бразда, където се е случил инцидента.

Сигнал за него е подаден снощи, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, които изпълняват служебните си задължения по охрана на границата. След стрелбата граничният полицай е прострелян и загива на място, а военнослужещият успява да се оттегли от мястото. Натам са насочени и други екипи, които охраняват границата.

Загиналият полицай е около 30-годишен от Елхово. За стрелбата са били уведомени турските гранични власти и е проведена среща между българските и турските гранични полицаи, за да се установи и открие стрелеца.

Очаква се към 9:00 часа вътрешният министър Иван Демерджиев да даде повече информация.

По думите на кметският наместник на с. Голям Дервент Иван Франсъзов почти всеки ден от тук преминават мигранти, които не създават напрежение сред местното население.

Коментари

Новини Варна