IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
09:15 | 12 ноември 2022
Обновен: 06:30 | 23 април 2024

Втори ден продължава издирването на 12-годишния Александър

Момчето е хиперактивно и родителите казват, че може да е навсякъде

По материала работи: Слав Велев
Втори ден продължава издирването на 12-годишния Александър

Втори ден продължава издирването на 12-годишния Александър от Перник. Цяла нощ полицаи, пожарникари и много доброволци претърсваха града и близката гора, засега - без резултат.

Днес се очаква в акцията да се включат още доброволци. Ще се направи опит в гористата местност да се качи и специализирана техника, която да спомогне издирвателната акция.

Пред БНТ кметът на града Станислав Владимиров призова всеки, който види момче, отговарящо на описанието - височина 1,50 м., тъмна коса, облечено в тъмносив сиутчер и тъмносини дънки, веднага да сигнализира МВР.

"Момчето е хиперактивно и родителите казват, че вече може да е навсякъде. Предвид това, че той е с аутизъм, не трябва да се крещи и да се вика, за да не се стресне допълнително, а да се подхожда по-внимателно и веднага да се сигнализират органите на МВР. Въпреки усилията на огромен брой служители на МВР, пожарна, на хилядите доброволци, които се включиха през цялата нощ, няма резултат. Дано днес да е добро времето и да позволи да се качи техника и да помогне за издирването на малкия Александър. Сигурен съм, че и днес много доброволци ще се включат, за което им благодаря, за да може издирването да бъде с щастлив край, дай Боже", заяви Станислав Владимиров.

Момчето е с тежка форма на аутизъм.

Коментари

Новини Варна