IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
15:40 | 12 ноември 2022
Обновен: 11:21 | 27 март 2024

Падна първият сняг, побеля Пампорово и около Смолян

Във Варна се завръща Слънцето от неделя

По материала работи: Слав Велев
Падна първият сняг, побеля Пампорово и около Смолян

Снимка: Фейсбук/Костадин Вълчев, Лилково

Първи сняг падна на много места по високите части в страната, а снимки и видеа заляха социалнити мрежи, предаде "Moreto.net".

Сняг падна тази нощ по високопланинските села на община Родопи.

Движението на автомобилите не е затруднено. От община Родопи предупреждават шофьорите да бъдат внимателни и да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия.

Първи сняг заваля и по високите части на Смолянска област.

От камерите в курорта Пампорово е видно, че пистите вече са заснежени, но няма образувана снежна покривка.

Шофьорите трябва да бъдат подготвени за движение при зимни условия по пътищата в планинската област.

Това е особено важно за преминаване през проходите „Рожен“, „Пампорово“ и „Превала“, където продължава да вали сняг и пътищата са побелели.

В останалите части на областта вали дъжд и пътищата са мокри.

Първият сняг заваля и в община Асеновград, съобщиха от общинската администрация. Красива снежна покривка се разстели над село Добростан.

Кметът д-р Христо Грудев лично посети населените места, за да се увери, че към момента обстановката там е спокойна. Община Асеновград е подготвена да посрещне зимата, след като само преди дни се проведе заседание за уточняване действията на институциите при кризисни и бедствени ситуации.

Извършен е оглед на снегопочистващата техника - машините са в изправност и готовност за работа. Призовават се пътуващите в района да се движат с автомобили, оборудвани за зимни условия.

Сняг вали и в Гоцеделчевско.

Във Варна се завръща Слънцето. В неделя над Черноморието преди обяд ще има значителна ниска облачност, на места и мъгла. Следобед видимостта ще се подобри, а облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 14°-15°. Температурата на морската вода е 16°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

През нощта почти навсякъде валежите ще спрат, а от север ще започне процес на разкъсване и намаление на облачността. Вятърът ще отслабне и в повечето райони ще стихне. В равнинната част от страната и в котловините ще се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 4°.

Утре преди обяд на много места в равнините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, като подобрение на видимостта и намаление на облачността ще настъпи в следобедните часове. Над планинските райони ще преобладава слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, в София - около 13°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, по билата умерен вятър от юг. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 5°.

Коментари

Новини Варна