IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
16:45 | 16 ноември 2022
Обновен: 14:53 | 22 април 2024

Пловдивчанин подпука КАТ! Без точки е, но: Нарушенията ми не са опасни

Мъжът отказва да върне книжката си

По материала работи: Слав Велев
Пловдивчанин подпука КАТ! Без точки е, но: Нарушенията ми не са опасни

Снимката е илюстративна/Черно море/АРХИВ

Пловдивчанин със 7 влезли в сила наказателни постановления за нарушения по пътищата и загубил контролните си точки до една отказва да върне книжката си и оспорва заповедта на МВР тя да му бъде иззета. В жалбата си до Административния съд в Пловдив той твърди, че извършените нарушения не са опасни за останалите граждани и водачи на МПС и мярката му е наложена безпринципно и недобронамерено. Смята и че е следвало да му бъде даден срок за възстановяване на контролните точки, а не директно да му се отнема свидетелството за правоуправление, пише "24 часа".

Представената от МВР справка за нарушенията му обаче показва „перманентно незачитане на установения правов ред и неспазване на правилата за движение по пътищата, както и че неколкократно са му възстановявани служебно голям брой отнети контролни точки“. Така заповедта за отнемането на книжката е потвърдена с решение, което е окончателно. Той може да се яви отново на изпит за свидетелство за управление на МПС, но най-рано след 6 месеца.

Коментари

Новини Варна