IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:30 | 21 ноември 2022
Обновен: 02:16 | 29 април 2024

Баща вкара директорка на градина в болницата (ВИДЕО)

Жената е със счупена тазобедрена става

По материала работи: Слав Велев
Баща вкара директорка на градина в болницата (ВИДЕО)

Кадър: Bulgaria ON AIR

Директорка на детска градина в Свиленград е в болница със счупен таз, след като баща на дете я ударил. Той вече е с повдигнато обвинение, но отрича да е удрял жената. Твърди, че в детската градина упражнявали насилие над детето и му сложили инжекция без родителско разрешение.

Красимир Вучков отглежда сам 3-годишното си дете. Твърди, че синът му е станал жертва на насилие в детската градина в началото на ноември.

"Детето вечерта ми разказа, показа, че на детско столче е било ударено толкова силно в горната част на гърдите, че пада на земята", разказа бащата, предаде Bulgaria ON AIR.

Мъжът подава жалба, а комисия прави проверка. Заключението е, че срещу детето не е упражнявано насилие. Отричат и учителките, които днес се бяха събрали в двора на детска градина "Радост" в Свиленград.

"Побой е нямало, абсолютно съм сигурна, като познавам колежките, които са в групата", категорична е главната учителка в ДГ "Радост" Златка Иванова.

15 дни след инцидента бащата отново идва в детската градина. Този път с твърдения, че на детето му е поставена инжекция. Още на вратата се сблъсква с директорката и се спречкват. В резултат Тодорка Чанева-Хърсева е оперирана в столичната болница "Пирогов" заради счупена тазобедрена става.

"Бащата се изправи, удари с лявата ръка дясната буза на г-жа Хърсева, при което тя падна и си е счупила тазобедрена става", обясни Златка Иванова.

Вучков отрича да е удрял директорката. Според него тя е паднала, докато се опитвала да затвори вратата. Той дори има съмнения, че фрактурата ѝ не е реална.

"Категорично не съм я удрял въпросната директорка", казва бащата. От прокуратурата са повдигнали обвинение срещу бащата за нанесена средна телесна повреда.

"Средната телесна повреда представлява фрактура на лявата тазобедрена става. Наказанието е до 10 години затвор", заяви наблюдаващият прокурор Стефка Стоянова.

До момента разследване за насилие над детето няма. Районната прокуратура - Хасково извършва проверка по сигнала на бащата. Красимир Вучков е освидетелствал детето си при съдебен лекар. Според експертизата детето е имало оток в тилната област и рана по ръката.

Вижте повече в репортажа:

Коментари

Новини Варна