IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
България
10:00 | 29 ноември 2022
Обновен: 20:02 | 23 април 2024

Мъж видя, че обират комшия, кресна и крадецът метна каса с… 37 хил. лева

Куриозният обир станал на 25 ноември в с. Томпсън

По материала работи: Слав Велев
Мъж видя, че обират комшия, кресна и крадецът метна каса с… 37 хил. лева

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Крадец захвърли каса с 37 000 лева и хукна да бяга, след като мъж от съседен имот го видял да носи сейфа на комшията му. Куриозният обир станал на 25 ноември в с. Томпсън, община Своге, съобщи МВР, без да назовава сумата. Разследващи обаче посочиха, че тя е малко над 37 000 лв.

Около 8,20 ч съседът видял от имота си кражбата. Викнал по бандита, който хвърлил касата, и веднага се обадил в полицията. Незабавно след получаването на сигнала служители на РУ - Своге предприели заградителни действия и бързо задържали автора на престъпното посегателство.

В хода на проведеното разследване е установено, че криминално проявеният и осъждан софиянец е проникнал в чуждия дом след взломяване на прозорец. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив. След доклад на събраните материали в прокуратурата 30-годишният извършител е привлечен в качеството на обвиняем и мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа.

Коментари

Новини Варна