IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:15 | 7 декември 2022
Обновен: 07:57 | 18 април 2024

Акция „Бяло”: 56 души са задържани за часове (ВИДЕО)

Вижте подробности за операцията, в която са ангажирани над 3000 служители на МВР

По материала работи: Слав Велев
Акция „Бяло”: 56 души са задържани за часове (ВИДЕО)

Кадър: Нова

Акция „Бяло“ в цялата страна. Точно в полунощ е започнала най-мащабната операция от месеци насам срещу разпространението на наркотични вещества. 

Вътрешният министър Иван Демерджиев обяви, че са арестувани 56 души.

В акцията участват над 3 000 служители на полицията, Жандармерията и Гранична полиция. Проверяват се над 150 обекта, обяви главният секретар на МВР.  

По информация на NOVA се претърсват домовете на известни имена от криминалния контингент, които са били обект на предишни разследвания за разпространение на дрога. 

В село Равно поле бяха задържани четирима души. Там е открита голяма плантация с марихуана.

Двама бяха задържани по време на акцията и в село Томпъсн, край Своге. Като по наша информация един от арестуваните е свързан с.т.нар. - Люлинска група.

Акцията цели ограничаване на тенденцията за масово пласиране на наркотични вещества и е първата от месеци насам, която провеждат съвместно прокурори и полицаи в цялата страна. 

„Акцията е в цялата страна, по мои указания, със заповед на главния секретар, от 00:00 часа започна акцията. Акцията е мащабна, с много наши сили. Отдавна не сме имали толкова мащабна акция. Удовлетворително за мен е, че протича в много добро взаимодействие с прокуратурата”, каза вътрешният министър Иван Демерджиев.

„Налице са притеснителни тенденции с разпространението на наркотици, най-вече около училища, с управляване на МПС след употреба на наркотици. Във връзка с това прокуратурата от месеци извършва анализ на досъдебни производства за разпространение на наркотици около училищата. Създава се координация по места със структурите на МВР за постигане на резултати в противодействието на разпространението на наркотици”, каза Гешев.

Прокуратурата приоритетно днес и следващите дни ще работи по случаите, които установят колегите от МВР, каза главният прокурор Иван Гешев.

Коментари

Дед Колю ( преди 1 година )
Престъпници гонят неплащащите данък спокойствие други Престъпници. Ако не беше смешно, щеше да е трагично.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна