IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
16:45 | 10 декември 2022
Обновен: 00:34 | 25 април 2024

Гуцанов изригна срещу решенията на депутатите за САЩ и Украйна

Ден, след като ни изхвърлиха от Шенген, ние чиннопреклоннически гласуваме оръжие за Украйна и над 2,5 млрд. за американски самолети, заяви депутатът от БСП

По материала работи: Слав Велев
Гуцанов изригна срещу решенията на депутатите за САЩ и Украйна

Снимка: Фейсбук/Борислав Гуцанов

Депутатът от Варна и лидер на Градски съвет Борислав Гуцанов изригна срещу решението за предоставяне на оръжие за Украйна и 2,5 млрд. на САЩ за втората ескадрила „хартиени“ самолети. "Изумен съм от начина, по който в Народното събрание беше подменен важният дневен ред за държавата в нарушение не само на правилника, но и на интересите на страната. Ден, след като буквално ни изхвърлиха от Шенген, ние чиннопреклоннически гласуваме оръжие за Украйна. В отсъствието на главнокомандващия, министър-председателя и министъра на отбраната. Дебатираха и гласуваха, практически за намесата на България в един въоръжен конфликт на 250 км от границата ни, хора, които нямат и представа от въоръжение. През секретната секция, за да се запознаем с това какво изпращаме на Украйна и ще бъде ли то за сметка на нашата армия, бяхме минали само 19 от 240 народни представители", коментира народният представител и лидер на БСП във Варна в социалната мрежа.

Пак в ущърб на националните и икономическите интереси на страната, вместо да се гласуват социалните и икономически мерки за оцеляване в кризата, най-важни за служебния кабинет и част от парламентарно представените партии, е да се дадат над 2,5 млрд. на САЩ за втората ескадрила „хартиени“ самолети при условие, че не е доставена първата. Аз искам да знам защо прокуратурата още не се е сезирала за цената по този договор. Само за сведение, по общодостъпни данни за 16 самолета F-16 Бахрейн ще плати 1,2 млрд., Словакия ще плати 1,8 млрд. за 14 единици, а Полша преговаря за 32 броя F-35 за 3 млрд. Освен, че ще платим прескъпо, ние дори няма да имаме възможност за превъоръжаване, след като Екатерина Захариева елегантно изтегли този текст от проекторешението.

За БСП в момента, след приемането на новия размер на минималната работна заплата, най-важно е да се приеме предложението за безплатни учебници от 1 до 12-и клас, да се гласуват помощи за ток и газ за домакинствата и бизнеса, да се приеме проектозакона за изземване на свръхпечалбите на енергийните дружества. За да се нормализират политическите и икономически интереси трябва да има редовен кабинет.

Коментари

ХАХАХА ( преди 1 година )
Защо,защо така дупедатите, ами защото козяците така са им наредили. Не се правете ,че не знаете и Нинова беше на спявка при тях преди изборите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Кокорчо ( преди 1 година )
Този мошеник защо не е в затвора ,а в парламента
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 3
Новини Варна