IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
13:15 | 22 декември 2022
Обновен: 17:32 | 1 май 2024

Скандален случай от Попово: Охрана преби до смърт мъж пред заведение, бил с анцуг

46-годишният мъж изпада в мозъчна смърт дни след инцидента

По материала работи: Слав Велев
Скандален случай от Попово: Охрана преби до смърт мъж пред заведение, бил с анцуг

Снимката е илюстративна

Районна прокуратура – Търговище ръководи досъдебно производство във връзка с инцидент, при който е пострадал мъж от Попово. Информацията за случилото се е докладвана на 18 декември, а досъдебното производство е започнато на 19 декември 2022 година.

В нощта на 17 срещу 18 декември 2022 година, след като се черпили, двама мъже решили да посетят увеселително заведение в град Попово. На входа те били спрени от охраната на обекта, която отказала да ги допусне вътре. Започнала свада, която според събраните данни е прераснала в кратък физически конфликт. На място е повикан екип на полицията, който отвел двамата мъже. Те са били разпитани и освободени.

Около обяд в неделя, един от тях (мъж на 46 г.) усетил неразположение и потърсил лекарска помощ. Бързо след това здравословното му състояние се усложнило и е транспортиран в МБАЛ – Търговище, където на 21 декември мъжът изпада в мозъчна смърт.

Според другият присъствал на сбиването, мъжът не бил допуснат до въпросното заведение защото бил с анцуг, при последвалата разправия охраната го нападнала с гумени палки, сподели той пред NOVA.

Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около случилото се продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Търговище. Предвид тежкия развой на събитията делото ще бъде прехвърлено по компетенция в Окръжната прокуратура. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, иззети са записи от налични камери за видеозаснемане, разпитват се свидетели.

Коментари

Новини Варна