IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
15:00 | 31 декември 2022
Обновен: 04:44 | 5 май 2024

Юрнахме се на пазар часове преди ЧНГ, повечето българи празнуват вкъщи (ВИДЕО)

В големите магазини очакванията са да има клиенти буквално до последните минути на работния ден

По материала работи: Слав Велев
Юрнахме се на пазар часове преди ЧНГ, повечето българи празнуват вкъщи (ВИДЕО)

Кадър: Bulgaria ON AIR

Часове остават до настъпването на Новата година. По традиция в много градове в страната тази вечер са организирани празнични концерти. Много хора оставиха пазаруването за днешната новогодишна трапеза за последния момент. В много магазини се извиха и опашки.

Последните часове на годината са и последна възможност за онези, които ще посрещнат Новата година вкъщи, да се подготвят за празничната трапеза. Росен ще посрещне Новата година със семейството си, предаде Bulgaria ON AIR

"Тук взимаме първо туршиите, да има, както си му е редът на масата, с хубава ракийка, мезета, сега още ще избираме сирене, кашкавал, ей така да има богат асортимент, що годе от всичко да има. Да изпратим старата година с надежди да е по-добра новата. Чакаме дъщери, внучки ще доведат да посрещнем. Малката внучка най-обича малини. Вкъщи ще бъдем семейно", разказа Росен Ханджийски.

Големите опашки от предишните дни обаче вече са намалели. 

"Взехме си пържоли, кори за баница, безалкохолно, вино", сподели Мария.

"Използваме сега случая за Новата година да си купим от по-скъпите неща - филе, което е подобно на филе "Елена" в три разновидности, в целина оваляно, в черен пипер и лют червен пипер, това си закупих засега. Вкъщи, семеен празник и без много официалности, но все пак ще изкараме празника", каза Иван Петров.

И ако повечето пазаруващи искаха да приключат с покупките още по обяд, в големите магазини очакванията са да има клиенти буквално в последните минути на работния ден.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова.

Коментари

Al zl p 2o11g oйt 80 ( преди 1 година )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна