IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
10:00 | 4 януари 2023
Обновен: 14:43 | 27 март 2024

Нови мерки: Евтин бензин – за всички или за бедните. Кога влиза мярката?

Предвижда се и подпомагане и на хората, ползващи обществен транспорт

По материала работи: Слав Велев
Нови мерки: Евтин бензин – за всички или за бедните. Кога влиза мярката?

Работи се по нов механизъм за продължаване на антикризисната мярка за компенсация от 25 стотинки върху литър гориво, съобщи на брифинг в Перник народният представител от ГЕРБ - СДС Кирил Ананиев.  Този механизъм за компенсации трябва да стане готов до края на месеца, обясни Ананиев, пише "Стандарт".

Той каза още, че се разсъждава върху няколко варианта. Единият от тях е цялото население и бизнесът да имат право на отстъпка. Другата идея, която също е сред разглежданите, е мярката да обхваща само най-нуждаещите се граждани.

Ананиев допълни още, че се обмисля и разширение на обхвата на мярката, предвиждаща подпомагане и на хората, ползващи обществен транспорт.

Антикризисната мярка в помощ на физически лица бе въведена на 9 юли миналата година. Компенсацията от 25 стотинки на литър бензин, дизел, пропан бутан и метан, предоставяна от държавата, беше спряна след 31 декември 2022 г. 

Коментари

Новини Варна