IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
България
09:45 | 11 януари 2023
Обновен: 13:46 | 5 май 2024

Арестуваха британец, подозиран в тероризъм, свързан с наша депутатка

Дейвид Бодил е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол в Манчестър

По материала работи: Слав Велев
Арестуваха британец, подозиран в тероризъм, свързан с наша депутатка

Дейвид Бодил

Вчера около 14 часа е задържан британски гражданин, който е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол в Манчестър, за съпричастност към терористични действия, съобщи за "24 часа" говорителят на главния прокурор Сийка Милева.   

Дейвид Бодил е бил арестуван в плевенското село Любеново от спецчасти.

На въпрос дали е вярно, че британецът е арестуван в имот, ползван от депутатката Албена Симеонова от ДБ, говорителят на главния прокурор отказа да коментира.

"Всеки носи отговорност за своите действия", каза Милева. 

В червената бюлетина описанието, което било дадено за Дейвид Бодил е, че е особено опасен и агресивен. Сега предстои Плевенската окръжна прокуратура да го задържи за 72 часа, за да бъде изправен пред съда във връзка с процедурата по екстрадиция.  И ще бъдат изискани и преведени документи за какво точно се издирва. 

По линия на международния обмен е станало ясно, че в дома му във Великобритания са били открити взривни вещества и чертежи за взривни устройства, както и незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.

Смята се, че Дейвид Бодил се е радикализирал в последните години, след като се е свързал с крайнодесни и неофашистки групи в Обединеното кралство. 

Коментари

Новини Варна