IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
10:40 | 14 януари 2023
Обновен: 02:25 | 26 април 2024

Бедни, бедни българи... варненка показа разликата в цените на храните у нас и в Испания

Искра Урумова е известен български журналист и автор на книги

По материала работи: Слав Велев
Бедни, бедни българи... варненка показа разликата в цените на храните у нас и в Испания

Журналистката от Варна и автор на книги Искра Урумова показа нагледно разликата в цените на две основни храни у нас и в чужбина, а ситуацията събуди въпроси. Искра публикува снимки във Facebook, които показват стойността на кутия с яйца и бутилка мляко. Те са заснети в голяма верига в България и Испания.

От кадрите се вижда, че цената на Иберийския полуостров е малко под 4 лева - 3.92 лв., а у нас са цели 5,67 лева. Разликата е  1,75 лева. Стойностите са приравнено по актуалния курс на валутите.

В България млякото също е по-скъпо. Бултилка на Пиринеите се търгува за 1,04 евро (2,04 лева), а у нас разфасовката на популярна марка струва 3.59 лева. "Ориентир за цени в Испания и България. Такива ми ти работи", пише Искра Урумова.

Ситуацията буди почуда в някои граждани. Едни са съгласни, че у нас е по-скъпо, но според други това не е съвсем така. Те посочват, че в чужбина често другите съпътстващи разходи са по-значими - например тези за жилище.

"Храната в Германия или Испания е много по-евтина за живеещите и работещите там, отколкото храната в България за българите", добавя Урумова.

Коментари

Новини Варна