IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
11:30 | 16 януари 2023
Обновен: 02:07 | 25 април 2024

Провериха шофьор за наркотици, оказа се бъкан с дрога

33-годишният мъж от силистренско село е спрян за рутинна проверка

По материала работи: Слав Велев
Провериха шофьор за наркотици, оказа се бъкан с дрога

Снимката е илюстративна/АРХИВ

33-годишен мъж от силистренско село е привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Силистра за две деяние: държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително и за управление на МПС след употреба на наркотици – престъпления по чл. 354а, ал. 3, т.1 и чл. 343б, ал. 3 от НК. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

На 13 януари 2023 година, при извършване на полицейска проверка на лека автомобил на изхода на село Иширково в посока село Брадвари, е установено, че водачът му – А.А. на 33 години, е седнал зад волана на превозното средство след като е употребил наркотични вещества. Освен това в личните му вещи е намерено пакетче с 1,1 грама метамфетамин. Последвали процесуално-следствени действия в дома на мъжа в село Брадвари, където били открити 47,1 грама канабис.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Районна прокуратура – Силистра. Поради наличието на данни за това, че А.А. е разпространявал забранени субстанции, делото ще бъде изпратено по компетентност в Окръжната прокуратура в града. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“, спрямо обвиняемия.

Коментари

Новини Варна