IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
13:00 | 16 януари 2023
Обновен: 19:30 | 22 април 2024

"Добри сърца": Трима мъже от Пазарджик помагат на хора в нужда ВИДЕО

Те се надяват повече млади хора да станат част от благотворителната кауза

По материала работи: Слав Велев
"Добри сърца": Трима мъже от Пазарджик помагат на хора в нужда ВИДЕО

Кадър: Bulgaria ON AIR

Среща с лицата на доброто - трима мъже от Пазарджик създадат група за взаимопомощ и само за месец успяват да докажат, че сърцата на хората все още са отворени за благородни инициативи.

Преди празниците Георги Янакиев, Георги Панушев и Георги Недялков решават да помагат на изпаднали в нужда хора и създават група за взаимопомощ в социалните мрежи, предаде Bulgaria ON AIR.

"Исках да помогна на някой възрастен човек или на детенце, което няма да получи подарък за Коледа и тъй като имах свободно време и възможност, исках да направя нещо добро за някой. Не познавам такива хора в моя окръг, писах в тази група и последва страхотна активност", сподели Георги Янакиев от "Добро сърце".

Вече са помогнали на над 10 семейства от Пазарджик и региона с битова техника и дърва за огрев.

"От 10 декември досега сме помогнали по 14 случая. Раздали сме над 30 кубика дърва, 6 готварски печки, 3 автоматични перални", коментира Георги Панушев.

Мъжете се надяват повече млади хора да станат част от благотворителната кауза.

"Очаквам да се включат още млади хора и да разберат, че да помагаш носи удовлетворение", каза Георги Недялков.

72-годишната Красимира Николова от Пазарджик е сред хората, на които групата е помогнала.

"Бях изгубила надежда за оцеляването ми. И те като се появиха в живота ми, аз ги уподоби като някогашните Апостоли, които са спасявали по-бедните хора и си казах, че и в нашата родина има кой да се сети за малките хора, и да ни спасява", не скри радостта си Красимира.

Вижте повече в репортажа:

Коментари

Новини Варна