IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
09:45 | 23 януари 2023
Обновен: 01:08 | 19 април 2024

Бургазлия – мъчил котки и горил животинки, "изгоря"! В ареста е

В един от клиповете се вижда как той подпалва животинче

По материала работи: Слав Велев
Бургазлия – мъчил котки и горил животинки, "изгоря"! В ареста е

Снимка: Фейсбук/Димитър Фъндалов

50-годишен мъж е задържан от полицията в Бургас за системно нехуманно отношение към гръбначни животни, съобщи говорителят на ОД МВР Цветелина Рандева.

Полицията се е самосезирала след разпространението на няколко видеоклипа с жестоко отношение към животни, публикувани в профила на бургазлията Димитър във Facebook. Към служителите на реда са се обърнали и десетки зоозащитници, както и представители на медиите.

В един от клиповете се вижда как мъж подпалва животинче и то изгаря, а в другия как дърпа с метална примка главата на котка.

Своевременно проведените оперативно-издирвателни действия доведоха до установяване самоличността на бургазлията, адресите на пребиваването му, както и местоработата, каза още Рандева, цитирана от "24 часа".

Мъжът е задържан със заповед за полицейски арест за уточняване на детайли по създаването и разпространяването на видеоклиповете. Предстои събраните по случая данни да бъдат докладвани в бургаска районна прокуратура.

Коментари

Алек ( преди 1 година )
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна