IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
08:45 | 28 януари 2023
Обновен: 02:12 | 19 април 2024

Църквата почита паметта на Св. преподобни Ефрем Сириец

28 януари е определен за Европейския ден за защита на личните данни и празник на Разград

По материала работи: Слав Велев
Църквата почита паметта на  Св. преподобни Ефрем Сириец

Днес православната църква почита паметта на Преподобни Ефрем Сириец, на 28 януари празнуват всички с това име. Честит празник!

Днес страните от Европейския съюз за 17-ти път ще честват Европейския ден за защита на личните данни, като тази година се навършват и 40 години от влизането в сила на Конвенция 108/1981 на Съвета на Европа за защита на лицата при автоматизирана обработка на личните им данни. Конвенцията за защита на личните данни е била основен инструмент, който е гарантирал правото на защита на личните данни в продължение на 30 години, но сега трябва да бъде адаптирана, за да продължи да го гарантира и занапред.

България подписва конвенцията за защита на личните данни на 2 юни 1988 г., ратифицирана е със закон на 29 май 2002 г. и влиза в сила за България на 1 януари 2003 г.  Преди близо две години у нас влезе в сила и Общият регламент за защита на личните данни, по-известен като GDPR.

У нас датата 28 януари е определена за празник на Разград, като на този ден през 1878 г. градът е освободен от турско робство. От 1994 г тази дата се чества като Ден на Разград и е съпътствана от множество празнични събития и прояви.

Коментари

Новини Варна