IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
14:45 | 28 януари 2023
Обновен: 20:00 | 27 март 2024

Петков отговори на Борисов: Пълни глупости

Бившият премиер пристигна на националния съвет на ДСБ, на който ще се реши дали да се даде мандат на ДБ да се явно на изборите заедно с ПП

По материала работи: Слав Велев
Петков отговори на Борисов: Пълни глупости

Кирил Петков с Христо Иванов на срещата на ДСБ/Снимка: 24 часа

"Трябва да спрем внимание на борисовките, защото отвличат вниманието от важните неща. Пълни глупости, ако трябва да отговоря директно". Така Кирил Петков отговори на обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че кабинетът "Петков" се е облагодетелствал от продажбата на оръжия за Украйна, предаде "24 часа".

Той обясни, че целта на следващите три месеца не е политиците да се занимават с измислени скандали, а да се замислят какво правят за здравеопазването, съдебната система, службите за сигурност, защо са били замразени пенсиите и страната няма бюджет за 2023 г.

Обединение на "добрите сили" и да не обръщат внимание на "тези кал и каскети" са двете цели на ПП, които Петков описа за следващите месеци.

Бившият премиер пристигна на националния съвет на ДСБ, на който ще се реши дали да се даде мандат на "Демократична България" да се явно на изборите заедно с "Продължаваме промяната".

"Това, което ще видите сега, това е първа стъпка на един процес, който се казва "Обединението на добрите сили". Всички демократични общности, партии, хора с каузи, активности, с идея за България да бъде различна, просперираща държава, почваме голямото обединение", каза Петков преди да влезе в срещата. И обеща за следващите избори хората да видят една голяма лавина от хора, на които "им пука за България и казват "заедно можем повече".

Коментари

Новини Варна