IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
12:40 | 1 февруари 2023
Обновен: 13:29 | 22 април 2024

Правителството отпусна 776 млн. лв. за поддръжка на пътища

Държавата не е за частно ползване, а на хората, заяви Гълъб Донев на последното за този мандат заседание на кабинета

По материала работи: Слав Велев
Правителството отпусна 776 млн. лв. за поддръжка на пътища

На днешното си, последно за този мандат заседание, правителството отпусна 776 милиона лева за поддръжка на пътната инфраструктура в страната.

Служебният регионален министър Иван Шишков посочи къде точно ще отидат тези пари: "Заделени са 58 милиона лева за големи инфраструктурни обекти, за завършване на автомагистрала "Хемус", за участъка Видин - Ботевград, както и за свлачището на автомагистрала "Струма", предаде БНТ.

 

Служебното правителство се събра на последното си заседание.

"Благодаря ви че преди 6 месеца проявихте смелост, а може би и доза безразсъдство, като се съгласихте да сте министри и да се откажете от правото си на лично спокойствие. Въпреки нападките, провокациите и проблемите, показахте нерви и характер в битките, които водихме, за да върнем държавата на хората. Защото държавата принадлежи на хората, а най-добре управлява този, който е готов да се раздели с властта си във всеки миг. Държавата не е за частно ползване, а на хората. Във всичките си действия се ръководехме от конституцията, законите и интересите на българските граждани", заяви Донев в началото на последното заседание на оглавявания от него служебен кабинет.

Предстои Министерски съвет да бъде разпуснат с указ на президента Румен Радев и след това да бъде назначен нов. Засега е ясно, че служебният министър-председател Гълъб Донев отново ще бъде начело на новото служебно правителство.

Коментари

Новини Варна