IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
08:45 | 4 февруари 2023
Обновен: 04:39 | 29 април 2024

Днес празнуват всички “железни” момичета и момчета

СЗО и ООН са определили датата 4 февруари за Световен ден за борба с рака

По материала работи: Слав Велев
Днес празнуват всички “железни” момичета и момчета

Днес Българската православната църква почита паметта на св. преподобни Исидор Пелусиотски. На 4 февруари имен ден празнуват всички “железни” момичета и момчета! Повод да почерпят днес имат Жеко, Жечка, Желязко и всички производни.

Световната здравна организация и ООН са определили датата 4 февруари за Световен ден за борба с рака. За жалост в съвременното общество, онкологичните заболявания са сред основните причини за смъртност не само у нас, но и в световен мащаб, в същото време онкологията е най-бързо развиващата се медицинска специалност, а Варна е център за лечение на онкологичните заболявания в цяла Североизточна България. 

На днешната дата е създадена Българската търговско-промишлена палата. Неправителствената организация има 28 регионални палати, с над 52 000 членове.

4 февруари е дата, оставила трайна следа в съвременната българска история, която обаче помнят предимно историците, журналистите и тези, които зъзнаха по барикадите през зимата на 1996-1997 г. На днешния ден, през 1997 г. по време на Жан-Виденовата зима, покойният вече Николай Добрев връща на президента Петър Стоянов мандата за съставяне на правителство на БСП, а страната е спасена на крачка от гражданска война.

Така се стига до служебното правителство на Стефан Софиянски и парламентарни избори през април, спечелени от СДС. По-късно се оказа, че големите надежди, предизвикани от втората демократична революция, отново бяха излъгани, а хората постепенно загубиха доверие не само в СДС, но и в демокрацията. Така и днес, когато все по-често можем да чуем за носталгията по омразния до преди 20 години социализъм.

Коментари

Новини Варна