IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
14:00 | 12 февруари 2023
Обновен: 14:14 | 5 май 2024

НДСВ и ИТН се регистрираха в ЦИК за вота

Крайният срок за подаване на заявление за участие в изборите е до 17,00 часа на 15 февруари 2023 г.

По материала работи: Слав Велев
НДСВ и ИТН се регистрираха в ЦИК за вота

ИТН подаде заявление за регистрация за предстоящите избори на 2 април. Документите с подписи бяха внесени в Централната избирателна комисия. Те бяха депозирани от Станислав Балабанов, Пламен Данаилов и Илиана Маринова, предаде БТА.

"Влизаме в предизборната надпревара като партия на истината. За регистрацията са събрани 4000 подписа”, заяви Станислав Балабанов.

НДСВ също подаде заявление за регистрация за вота. Подписите бяха депозирани в Централната избирателна комисия.

Сред вносителите на документите са съпредседателите на партията Станимир Илчев и Съби Давидов.

"Регистрирахме се с 4500 подписа. Наблюденията ни върху политическата криза ни накараха да се върнем в политическия процес", заяви Илчев.

Наблюденията на НДСВ за работата на Народното събрание и периодичните кризи, неустойчивите мнозинства ни накараха да се върнем в политическия процес. Хората с доказани качества в НДСВ могат да се включат в разрешаването на проблемни теми - влизането в Шенген, Еврозоната, липсата на бюджет, пакет от мерки срещу инфлацията. Имаме специалисти в тези направления, посочи Илчев.

Крайният срок за подаване на заявление за участие в изборите е до 17,00 часа на 15 февруари 2023 г.

Коментари

Новини Варна