IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
17:49 | 3 юни 2015
Обновен: 16:19 | 17 април 2024

Основна версия: Георги убит от футболни фенове

Приятели подозират двама близнаци, СДВР търси очевидци

По материала работи: Слав Велев
Основна версия: Георги убит от футболни фенове

Основната версия, по която полицията работи за убийството в Борисовата градина, е то да е резултат от сбиване между футболни фенове от различни отбори. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред ресорната комисия в парламента.

 

МВР-шефът съобщи, че версията за убийство, основано на любовни отношения, е отхвърлена.

 

16-годишният Георги бе открит безжизнен вчера на пейка в Борисовата градина със следи от пробождане с нож. По-рано днес в парламента Бъчварова съобщи, че все още няма заподозрян за престъплението и допълни, че има уверение от разследващите скоро да бъде идентифициран кръг от заподозрени.

 

Пред вътрешната комисия тя съобщи, че има уверение и, че може да бъде установен контакт с познатите на убития, които са били последно с него.

 

Междувременно две приятелки на момчето, Ирена и Йоана, обявиха пред bTV, че вероятните убийци на Георги са близнаци, фенове на ЦСКА.

 

Според момичетата с близнаците е имало още двама-трима техни приятели. Георги бил левскар, а момчетата - от ЦСКА. "Скандалът тръгна от Facebook, там са станали някакви кавги", обясниха момичетата. Те описват близнаците като високи - 189-190 см.

 

Според тях спорът е бил за любимите отбори. И те смятат, че причина за убийството не е свързана с приятелката на Георги. Младежът я е ревнувал от момче от друга гимназия, но това няма нищо общо с убийството, заявиха двете момичета.

 

Междувременно СДВР обяви, че търси съдействие от гражданите, които на 2 юни, в часовете между 10 и 12 часа са били в района на Борисовата градина и бул. "Драган Цанков". Хората, които са забелязали нещо нередно или тревожно или имат информация за извършеното наблизо тежко криминално престъпление, да позвънят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР, апелират от столичната полиция и гарантират анонимността на свидетелите.

 

Източник: ДНЕС.bg

Коментари

Новини Варна