IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
08:00 | 1 март 2023
Обновен: 16:17 | 26 април 2024

Честита Баба Марта!

Днес Православната църква почита паметта на св. мъченица Евдокия

По материала работи: Слав Велев
 Честита Баба Марта!

Честита Баба Марта, с пожелания да сте бели и червени, да сте здрави и засмени!

Първи март е един от най – обичаните празници и за малки и големи. С него ние поставяме символичното начало на новата стопанска година, пролетта и прераждането на природата. На този се окичваме не само с мартеници, но и с усмивка и надежда за едно ново, по – добро начало.

Днес Православната църква почита паметта на св. мъченица Евдокия. На 1 март имен ден празнуват всички с имената Евдокия, Марта и Мартин. Честит празник!

1 март е обявен за Международен ден за борба против ядреното оръжие (отбелязва се по решение на Международната конференция за забрана на атомното и водородното оръжие, състояла се през 1977 г. в Хирошима (Япония).

Днес е Международен ден на гражданската защита по повод годишнина от създаването през 1972 г. на Международната организация за гражданска защита.

1 март е и един от световните дни, посветени на котката (в зависимост от конкретната държава, може да се отбелязва и на 8 август).

Коментари

Новини Варна