IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
13:15 | 1 март 2023
Обновен: 10:54 | 26 април 2024

Спипаха сериен грабител от Търговище

27-годишният мъж е извършил редица посегателства

По материала работи: Слав Велев
Спипаха сериен грабител от Търговище

Снимката е илюстративна/АРХИВ

27-годишен мъж, обвиняем за извършването на четири кражби и два опита за кражба от различни обекти в град Търговище, в условията на повторност, беше задържан под стража по искане на Районната прокуратура. С.А. е обвиняем за престъпление по чл. 195, ал.1, т. 3, т.4, т.7, във връзка с чл. 194, ал.1, във връзка с чл. 28 от НК.

На 26 февруари 2023 година младият мъж успял да извърши общо четири посегателства над чужда собственост и два опита за такива. Чрез взлом на прозорец той проникнал в павилион в града, където извършил кражба на сума пари - около 200 лв. След това проникнал в хранителен магазин, откъдето взел около 50 лв. Чрез взлом извършил и две кражби на велосипеди. Освен това младият мъж опитал да проникне противозаконно в още два обекта, частна собственост, като опитите му останали недовършени.

С.А. многократно е осъждан за кражби, като последно бил осъден пред 2022 година. Деянията от 26 февруари са извършени в изпитателния срок по присъдата, която получил тогава.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд  в града.

Коментари

Новини Варна