IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
09:45 | 16 март 2023
Обновен: 01:00 | 29 март 2024

Дерайлира бързият влак Варна-София

Инцидентът е станал край Търговище

По материала работи: Слав Велев
Дерайлира бързият влак Варна-София

Снимка:БНТ/Юлиана Панова

Бързият влак от Варна за София дерайлира. Инцидентът е станал преди 8.00 часа тази сутрин край Търговище. Композицията е дерайлирала край гара Дралфа, при опит да премине от един коловоз на друг.

Дерайлирал е последният вагон, който не е успял да премине от една на друга линия. Според пътуващи във влака инцидентът не е бил сериозен.

Пътниците от дерайлиралия вагон са били преместени в предните вагони. Композицията е потеглила към крайната дестинация и се движи с час закъснение.

Има нарушение в графика за движение на влаковете между гарите Дралфа и Попово поради авариен ремонт на железния път, обявиха от БДЖ.

Тази сутрин, при потегляне след спиране на гара Дралфа, влакът се опитал да премине от един коловоз на друг. Последният вагон, обаче, не успял да смени релсите и застанал напречно на жп линията, разказа за БНТ Юлиана Панова, която пътува във влака.

"На гара Дралфа, като потегли влака в рамките на гарата там, където са стрелките, трябваше да премине от единия коловоз на другия, но последният вагон не е успял да премине от една на друга линия и е застанал напречно на двете линии, което принуди влака да спре. Това се е случи точно на жп прелеза до гарата и препречи пътя на колите, които чакаха влака да мине. Хората се организираха, преместиха пътниците от последния вагон в другите вагони и няма пострадали, тъй като се движехме с много ниска скорост. След час и нещо откачиха последния вагон и влакът потегли към София", разказа за БНТ Юлиана Панова, която пътува във влака.

От НКЖИ уточниха, че инцидентът е станал в 7:22 часа. Възникнал е проблем по инфраструктурата под последния вагон. Причините се изясняват. Влакът е продължил движението си в 8:40 часа без последния вагон. Няма пострадали.

Движението на влаковете в участъка Дралфа – Попово по направление Варна – София е преустановено. За пътниците в участъка са осигурени автобуси.

 

Коментари

Новини Варна