IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
България
10:00 | 21 март 2023
Обновен: 13:24 | 3 май 2024

Трактори затварят главния път Разград – Търговище

Земеделците протестират заради рязкото поскъпване на напояването

По материала работи: Слав Велев
Трактори затварят главния път Разград – Търговище

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Земеделци излизат на протест в Северна България с намерения да блокират кръговото кръстовище край с. Трапище на главния път Разград – Търговище. Причина за недоволството им е рязкото поскъпване на водата за напояване, обявено от държавното дружество "Напоителни системи", предаде БНР.

300% достига на места скокът в цената на поливната вода, алармираха производителите на плодове и зеленчуци още в началото на месеца. Техният протест беше насрочен за 10 март, но го отложиха заради поет от министерството на земеделието ангажимент да се намеси в полза на земеделците.

До момента обаче няма никакъв реален резултат от тях. Затова и стопаните излизат на протест днес между 12 и 15 часа на главния път Разград – Търговище.

"Оставаме в стачна готовност. Ще продължим нашите протестни действия, докато се изпълнят исканията ни. Ние сме първите, които влязохме в проблема, но той ще застигне всички след 1,5 - 2 месеца. Нашият сигнал е сигнал за проблеми в цялата държава и в цялата система за "Напоителни системи", заяви пред БНР Божидар Петков - председател на Българската асоциация на малинопроизводителите.

Коментари

Новини Варна