IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
България
11:20 | 29 март 2023
Обновен: 00:17 | 28 март 2024

Арестуваха пиян шофьор, карал в насрещното по АМ "Тракия"

Дрегерът отчел над 1,5 промила във въздуха на 39-годишния мъж

По материала работи: Слав Велев
Арестуваха пиян шофьор, карал в насрещното по АМ "Тракия"

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Арестуваха пиян шофьор, карал в насрещното по АМ "Тракия". Около 8 ч. днес оперативният дежурен в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР - Пловдив подал сигнал до всички автопатрули на обслужвания участък на автомагистрала „Тракия” за забелязан автомобил, който пътува по аварийната лента на платното за движение към София, но в посока Бургас, предаде GlasNews.

След бърза координация между екипите и незабавна реакция от служители на Зонално жандармерийско управление автомобилът – „Хюндай”, бил спрян в района на пътен възел Цалапица.

Последвала проба на 39-годишния шофьор, при която дрегерът за алкохол отчел над 1,5 промила. Създадена е организация да му бъде взета кръвна проба за химически анализ. В обясненията си мъжът посочил, че се е объркал при включване на аутобана от територията на ОДМВР - Пазарджик.

С полицейска заповед той е задържан в РУ-Стамболийски и срещу него е започнато бързо производство. Допълнителна справка в информационната система сочи, че в периода 2006 – 2021 г. той е изтърпял 4 присъди – една за предизвикана катастрофа с причинени телесни повреди и други три за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. За други нарушения на ЗДвП са му връчени и 10 акта и 2 глоби с фиш.

Коментари

Новини Варна